Середа, 2024-05-22, 2:50 AM
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
НОВИНИ [0]
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Вітаємо з нагородою...
4:52 PM
Вітаємо з нагородою...

Вітаємо з нагородою...

Так ли живу, как надо?
Так ли верю, люблю?
Те ли обиды, награды
Сердцем открытым ловлю.
Так задаю вопросы,
Держа в руке карандаш,
Ведь жизнь такой экзамен,
Который не пересдашь.

            Саме ці слова обрала епіграфом до свого твору учениця одинадцятого класу, а нині вчитель історії та правознавства Костянтинівського районного НВО № 1 «Таврія» Горбова Ольга Анатоліївна, ніби через них сама написала свою долю.

            Учитель за покликанням, Горбова О.А. народилася 9 березня 1983 року в селі Костянтинівка Мелітопольського району. На відмінно вчилася в школі і мріяла про професію вчителя з дитинства. І це неспроста, адже батьки Ольги Анатоліївни – Донець Анатолій Леонтійович та Ірина Миколаївна – все своє життя присвятили навчанню та вихованню підростаючого покоління. Саме в них ця чудова жінка навчилася до будь-якої справи ставитися відповідально, наполегливо йти до здійснення найзаповітніших мрій, працювати так, щоб нею могли пишатися. Тому у 2000 році, закінчивши школу із золотою медаллю, Ольга Анатоліївна вступає на природничо-географічний факультет до Мелітопольського державного педагогічного університету. трудову педагогічну діяльність розпочала в 2003 році вчителем історії у рідному навчальному закладі, де одразу ж зарекомендувала себе як перспективний і творчий учитель.

            Горбова Ольга Анатоліївна - висококваліфікований, творчий педагог, щопостійносамовдосконалюється, яка володієсучасною методикою проведенняуроків та позакласнихзаходів, технологієюособистісно-орієнтованогонавчання, інтерактивними формами та методами, впроваджує на своїх уроках передовіпедагогічнітехнології. Значнуувагуприділяєсамоосвіті, підвищеннюсвогопрофесійногорівня.  Коженїї урок – церозвитокпізнавальноїактивності, творчихздібностей та обдарованьучнів, мислення, врахуваннявіковихособливостейгімназистів, вихованняповаги до історії, культури, традиційукраїнського народу. Ольга Анатоліївна систематично працюєзіздібними та обдарованимиучнями, розвиваючиїхнійтворчийпотенціал. Саме тому її вихованці неодноразово ставали переможцями районного та обласного етапів олімпіад і конкурсів. Щороку зростає кількість закоханих в історію та право гімназистів, які охоче займаються науково-пошуковою діяльністю.

                  Упродовж 2011-2014 рр. її учні стали переможцями обласних етапів  конкурсів: Шевченківського (Степаненко А. - І м.), «Доля людини в історії рідного краю» (Степаненко А. – І м.), «Історія міст і сіл» (Свириденко Г. в 2012 р. - І м. та переможець Всеукраїнського етапу; в 2013 році - ІІ м.),  «Край, в якому я живу: екскурсія для друга» (Степаненко А. -  І м.);  «Патріотизм в долі Запорізького краю» (Прокудіна В. - І м.); Чеботаєва Т. (ІІІ, ІІ м.), Романішин В. (ІІІ, ІІІ м.), Неліпа О. (ІІІ, ІІІ м.) – переможці обласного етапу МАН в 2013, 2014 р. Призери конкурсів є постійними учасниками обласних науково-практичних конференцій в м. Запоріжжя.

      Ольга Анатоліївна веде активну позакласну роботу, є керівником краєзнавчого гуртка Запорізького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді на базі Костянтинівського районного навчально-виховного об’єднання «Гімназія – Мала академія наук №1 «Таврія» Мелітопольської районної ради Запорізької області.  Під час занять гуртка відбувається розвиток творчих здібностей учнів засобами історичного краєзнавства, формується у вихованців об’єктивний історичний світогляд та соціальні навички, необхідні для самореалізації особистості як у процесі навчання, так і в подальшому житті. Гуртківці  зі своїм керівником побували   і на  узбережжі Каховського водосховища, і в Білогірському районі Криму.

У 2013 році гурток Горбової О.А. у складі делегації туристів-краєзнавців Запорізької області виборов ІІІ місце на всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців у Закарпатті, став переможцем міжрегіонального зльоту туристів-краєзнавців у м. Миколаїв, у 2014 році – представляв область на VІІІ Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій народ» у м. Харків. Разом із гуртківцями здійснює пошукові краєзнавчі експедиції у поході різної ступені складності багатьма регіонами Запорізької області й України.

28 вересня 2014 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму Ольга Анатоліївна разом зі своїм чоловіком Геннадієм (до речі, теж учителем історії нашої гімназії), семирічним сином Романом та гуртківцями здійснили пішохідну екскурсію визначними місцями села Костянтинівка.

Гурток історичного краєзнавства під її керівництвом визнаний  кращим туристсько-краєзнавчим гуртком «Центру туризму» Запорізької обласної Ради за номінацією «Гуманітарний напрямок» та ІІІ місце в конкурсі знавців рідного краю «Моя Мала Батьківщина».

За успішну роботу з розвитку учнівських обдаровань Горбова О.А. неодноразово відзначалася грамотами Мелітопольської районної держадміністрації, Мелітопольської районної ради, Департаменту освіти і науки Запорізької обласної держадміністрації.

Також Ольга Анатоліївна має значний науково-методичний доробок. В її творчій скарбниці авторська навчальна програма з позашкільної освіти наукової секції «Географія та економіка» для 9-11 класів та такі публікації: 1. Завдання, запитання і відповіді до занять тематичного напрямку. Туристсько-рекреаційні ресурси Запорізького краю: видатні об’єкти, дати, події і постаті: Навчально-методичний посібник. – Запоріжжя, 2014 (КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР); 2. Збірка творчих робіт «Моя Хортиця» за підсумками однойменного обласного конкурсу, присвяченого 20-річчю присвоєння історико-культурному заповіднику «Хортиця» статусу Національного. – Запоріжжя, 2014 (КЗ «ЗОЦТКУМ» ЗОР).

У 2014 році Горбова О.А. відсвяткувала своє 30-річчя, а у якості подарунка до ювілейної дати була визнана найкращим педагогічним працівником Мелітопольського району, а 1 жовтня цього ж року удостоєна вагомої нагороди – обласної педагогічної премії.

Адміністрація, педагогічний та учнівський колективи нашої гімназії щиросердечно вітають Вас, Ольго Анатоліївно, з важливою у Вашому житті нагородою. Бажаємо Вам міцного здоров’я, родинного щастя, оптимізму, творчих успіхів і наснаги на подальші звершення і перемоги. Ми вважаємо, що свій життєвий екзамен ви здали на відмінно і пишаємося тим, що маємо змогу працювати поруч із Вами. 

 

Директор Шабанова Т.С.

Голова ПК Фрякіна С.В.

Переглядів: 770 | Додав: admintavriya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Останні новини

Друзі сайту
Сайт відділу освіти Мелітопольської РДА
Сайт обласного науково-методичного центру інформатики та інформаційних технологій навчання
Запорізька обласна освітня мережа
ЗОЦ НТТУМ "Грані"
Годинник
Зробити безкоштовний сайт з uCoz