Четвер, 2024-05-16, 5:56 PM
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Форма входу

Категорії розділу
НОВИНИ [0]
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Головна » 2017 » Травень » 14 » День Європи
5:36 PM
День Європи

11 травня в Костянтинівському районному НВО № 1 «Таврія» відбувся урочистий захід «Україна — європейська багатонаціональна родина», присвячений відзначенню Дня Європи в Україні.

Захід проведено з метою поглиблення знань учнів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури учнів.

На початку заходу пролунали Гімн України та гімн гімназії, після чого на шкільному подвір’ї розгорнулось справжнє диво: на імпровізованій карті України з’явилися усі її 24 області, що злилися в танку єдності.

Окрасою заходу стали виступи гімназистів: учні 6-А класу презентували єврейський танок, а учениці 9-Б класу зачарували всіх присутніх грузинським танком і піснею.

З вітаннями до педагогічного та учнівського колективів навчального закладу та гостей свята звернувся голова райдержадміністрації Олександр Мангул. У своїй промові Олександр Мангул зауважив, що відзначення Дня Європи в Україні дає змогу ще раз наочно переконатися у тому, що українське та європейське суспільства тісно пов’язані між собою не лише географічно, а й у історичному та духовному сенсі. Нагадав про ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян, акцентувавши увагу на тому, що дана подія — це не просто вільні подорожі і свобода пересування, це — насамперед, символ приналежності України до спільного європейського цивілізаційного простору. Наприкінці виступу Олександр Мангул привітав присутніх зі святом та побажав всім розвитку, самовдосконалення та подальших плідних успіхів. Директор гімназії Тетяна Шабанова наголосила на важливості толерантного ставлення до представників інших національностей, адже Україна є частиною Європи, де поважають загальнолюдські цінності. Вчитель історії та правознавства Ольга Горбова познайомила присутніх з передумовами виникнення цього свята. Завершилась урочиста лінійка інтеркультурним флешмобом, в якому брали участь гімназисти в національному одязі інших народів. Виховний захід в Костянтинівському НВО № 1 «Таврія» ще раз засвідчує, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

Переглядів: 439 | Додав: admintavriya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Останні новини

Друзі сайту
Сайт відділу освіти Мелітопольської РДА
Сайт обласного науково-методичного центру інформатики та інформаційних технологій навчання
Запорізька обласна освітня мережа
ЗОЦ НТТУМ "Грані"
Годинник
Зробити безкоштовний сайт з uCoz